Produžavanje važenja predispitnih obaveza (januar i februar)

Poštovane koleginice i kolege,

Pre svega želimo vam da vi i vaši najmiliji ostanete zdravi. Uzimajući u obzir specifičnu situaciju vezanu za COVID-19 epidemiju, važenje predispitnih obaveza iz predmeta Osnovi organizacije (prvi i drugi kolokvijum/pismeni deo ispita) se produžava i u januarskom i februarskom roku. Studenti će tada moći da polažu ceo usmeni deo ispita, ili gradivo iz poglavlja 6-16 udžbenika i pripadajućih prezentacija (ko je položio prvi deo na kolokvijumu), ali ne i samo prvi deo gradiva (prvi kolokvijum).

Molimo vas da poštujete maksimalno epidemiološke preporuke u januarskom i februarskom roku i da svi sačuvamo jedni druge u ovim teškim vremenima.

S poštovanjem,

Tim predmetnih nastavnika i saradnika

Posted in Informacije o predmetu, Vesti | Comments Off on Produžavanje važenja predispitnih obaveza (januar i februar)


[AVG] Rezultati pismenog dela ispita u dodatnom roku

Na ovom linku se nalaze rezultati testa iz predmeta Osnovi organizacije u avgustovskom ispitnom roku. Pismeni deo ispita, su položili svi studenti koji imaju 61 ili više poena. Zbog epidemiološke situacije uvida u radove neće biti, tako da smo bili veoma pažljivi prilikom pregledanja radova, zadaci su parcijalno ocenjivani i dobili ste poene gde god ste nešto uradili. Shodno tome, molimo vas da nam ne šaljete zahteve da vam kažemo gde ste pogrešili ili gde ste izgubili poene.

 

NAPOMENA: studentima koji su polagali test u julskom roku a iz nekog razloga su ponovo izašli na test u dodatnom roku (iako je jasno rečeno da to nije dozvoljeno) rad nije pregledan.

 


Posted in Rezultati, Vesti | Comments Off on [AVG] Rezultati pismenog dela ispita u dodatnom roku


[AVG] Raspored polaganja ispita u dodatnom roku

Pismeni deo ispita iz predmeta Osnovi organizacije će u dodatnom avgustovskom roku biti održan u utorak 18. avgusta u 13:15h, prema sledećem rasporedu:
 • Čitaonica – studenti čija prezimena počinju na slova:      A     B      C      Č      Ć      D     DŽ   Đ     E      F      G     H     I
 • B009 – studenti čija prezimena počinju na slova:               J       K      L      LJ     M    N     NJ    O     P
 • B103 – studenti čija prezimena počinju na slova:                R      S      Š      T      U     V      Z      Ž
Usmeni deo ispita će u dodatnom roku biti održan u petak 21. avgusta od 13h u sali B103.
VAŽNE NAPOMENE:
 • na pismeni deo ispita mogu izaći samo oni studenti koji su prijavili ispit u dodatnom roku a nisu polagali test u julskom roku
 • na usmeni deo ispita mogu izaći samo oni studenti koji su prijavili ispit u dodatnom roku a nisu izlazili na ispite u julskom roku u periodu nakon 10. jula i donošenja odluke o održavanju dodatnog roka
 • s obzirom da je usmeni deo ispita u jednom danu, neće biti naknadnih rasporeda ili satnica polaganja, već je potrebno da studenti koji žele i imaju pravo da polažu dođu tog dana na ispit, pri čemu će prvo polagati studenti koji polažu samo prvi deo gradiva, potom oni koji polažu samo drugi deo gradiva, i na kraju oni koji polažu celo gradivo

Posted in Vesti | Comments Off on [AVG] Raspored polaganja ispita u dodatnom roku


[JUN] Rezultati pismenog dela ispita

Na ovom linku se nalaze rezultati testa iz predmeta Osnovi organizacije u junskom ispitnom roku. Pismeni deo ispita, su položili svi studenti koji imaju 61 ili više poena. Zbog epidemiološke situacije uvida u radove neće biti, tako da smo ponovo bili veoma pažljivi prilikom pregledanja radova.

NAPOMENE:

– Svi zadaci su parcijalno ocenjivani i gde god je bilo prostora dobili ste neki poen za sve što ste uradili.

Testovi sa 45+ poena su dva puta pregledani, tako da vas molimo da ukoliko imate takav rezultat ne šaljete molbe da da vam se dodaju poeni ako je moguće, jer bi to sigurno već bilo urađeno da je bilo prostora.

– Ukoliko imate značajno manje poena nego što ste očekivali, možete da se javite preko Teams-a ili mejla, najkasnije do srede 24.6. do 14h (na pitanja koja dobijemo nakon ovog roka nećemo odgovarati), onome ko je pregledao vašu grupu:

1. smena (od 15:00) – pregledao Stefan Komazec,

2. smena (od 16:00) – pregledao Ivan Todorović.

– Nije problem da ponovo pogledamo rad ukoliko ste očekivali značajno više poena, kako bismo otklonili eventualne dileme vezane za mogućnost greške prilikom pregledanja, ali vas molimo da nam ne šaljete zahteve da vam kažemo gde ste pogrešili ili gde ste izgubili poene, jer na takva pitanja ovaj put nećemo odgovarati.

 


Posted in Rezultati, Uncategorized, Vesti | Comments Off on [JUN] Rezultati pismenog dela ispita


[JUN] Raspored polaganja usmenog dela ispita

Poštovane koleginice i kolege,

Ovim putem objavljujemo raspored polaganja usmenog ispita iz Osnova organizacije:

 • u petak, 26.06., polaži svi studenti čija prezimena počinju slovima od A do M (zaključno sa M).
 • u subotu, 27.06., polaži svi studenti čija prezimena počinju slovima od N do Ž.

Prezimena svih studenata (uključujući i studente starijih generacija) su poređena abecednim redom.

S obzirom na epidemiološku situaciju, zajednički cilj nam je da smanjimo broj nas koji se nalaze u istom trenutku u amfiteatru, ali i na fakultetu. Stoga, preliminarni raspored polaganja u oba dana je:

 • od 13h – studenti koji polažu samo gradivo obuhvaćeno poglavljima 1-5 udžbenika (I deo)
 • od 15h – studenti koji polažu samo gradivo obuhvaćeno poglavljima 6-16 udžbenika (II deo)
 • od 17h –  studenti koji polažu celo gradivo (poglavlja 1-16 udžbenika) (sve)

Preliminarni raspored znači da ne očekujemo da će određena grupa početi sa izvlačenjem pitanja pre navedenog termina, odnosno da studenti iz te grupe ne bi trebalo da dolaze na fakultet pre tog vremena.

Takođe, u ovom roku će važiti posebna pravila, uslovljena pomenutom situacijom:

 • U amfiteatru će biti samo studenti koji odgovaraju, pišu koncept ili „izvlače“ pitanja. Svi drugi studenti moraju biti VAN zgrade fakulteta
 • Preko plaftorme Teams (kanal Osnovi organizacije) će svi studenti biti „uživo“ obaveštavani do kog prezimena se stiglo, kako bi znali kada da dođu ispred ulaza fakulteta.
 • Jedan od dežurnih će povremeno izlaziti do ulaza fakulteta i uvoditi grupe od 10ak studenata.
 • Nošenje maske je obavezno za sve vreme boravljenja u zgradi fakulteta. Nije moguće ući na ispit bez maske.
 • Dežurni će voditi računa da se sve vreme ispita poštuje socijalna distanca, počevši od „izvlačenja“ pitanja, preko rasporeda sedenja, do odgovaranja pred ispitivačem.

Molimo vas da socijalnu distancu poštujete i dok čekate ispit, van fakulteta, kako sav naš zajednički trud ne bi bio uzaludan.

Napomena: Na ispit nije moguće ući neprikladno obučen (bermude ili šortsevi, trenerke, mini suknje i mini haljine, majice sa bretelama ili dubokim izrezom….).

 


Posted in Vesti | Comments Off on [JUN] Raspored polaganja usmenog dela ispita


[JUN] Raspored polaganja pismenog dela ispita

Pismeni deo ispita će u junskom roku biti održan u sredu 17. juna, a ovde se nalazi raspored polaganja. Kako je broj mesta u svakoj sali ograničen usled mera zaštite, svi studenti moraju polagati test isključivo u sali i terminu gde su raspoređeni. Studentima koji ne dođu u svoj termin i salu neće biti dozvoljeno da polažu test.

VAŽNA NAPOMENA: na pismeni deo ispita, kao i na usmeni deo, mogu izaći samo oni studenti koji su prijavili ispit u junskom roku.

Posted in Vesti | Comments Off on [JUN] Raspored polaganja pismenog dela ispita


[II Kol] Rezultati

Na ovom linku se nalaze rezultati drugog kolokvijuma, kao i pregled svih aktivnosti u toku semestra. Kolokvijum, samim tim i pismeni deo ispita, su položili svi studenti koji imaju 51 ili više poena. Studenti koji nisu položili ovaj kolokvijum mogu polagati pismeni deo ispita u bilo kom od narednih rokova.

Kao što je najavljeno na testu, uvida u radove nažalost neće biti iz bezbednosnih razloga. Zbog toga smo, kao i na prvom kolokvijumu, bili dodatno pažljivi prilikom pregledanja radova. Svi zadaci su parcijalno ocenjivani i gde god je bilo prostora dobili ste neki poen za sve što ste uradili. Testovi sa 40+ poena su dva puta pregledani, tako da vas molimo da ukoliko imate takav rezultat ne šaljete molbe da da vam se dodaju poeni ako je moguće, jer bi to sigurno već bilo urađeno da je bilo prostora. Ukoliko imate neko drugo pitanje u vezi sa testom, ili ste dobili značajno manje poena nego što ste očekivali, možete da se javite preko Teams-a ili mejla onome ko je pregledao vašu grupu:

1. smena (od 8:00) – pregledao Miloš Jevtić;

2. smena (od 9:15) – pregledao Ivan Todorović;

3. smena (od 10:30) – pregledao Stefan Komazec;

4. smena (od 11:45) – pregledao Jovan Krivokapić.

VAŽNA NAPOMENA: Ispit se sastoji iz pismenog i usmenog dela. Bez obzira na to koji deo planirate da polažete, morate prijaviti ispit u tom roku. Studentima koji ne prijave ispit neće biti omogućeno polaganje, bez obzira na to da li izlaze samo na jedan deo ili na više njih. S obzirom da smo dobili dovoljno prostora, u junskom roku neće biti dodatnih prijava za polaganje testa na kanalu ili sajtu predmeta, već na njega (kao i na usmeni ispit) mogu izaći svi studenti koji su zvanično prijavili ispit, a raspored polaganja će biti objavljen najkasnije u utorak.

 


Posted in Rezultati, Vesti | Comments Off on [II Kol] Rezultati


[II KOL] Raspored polaganja

Na ovom linku se nalazi raspored polaganja drugog kolokvijuma. Kako je broj mesta u svakoj sali ograničen usled mera zaštite, svi studenti moraju polagati kolokvijum isključivo u sali i terminu gde su raspoređeni. Studentima koji ne dođu u svoj termin i salu neće biti dozvoljeno da polažu kolokvijum, pošto neće biti mesta. Zato apelujemo na sve studente da budu odgovorni i da poštuju definisanu satnicu iz rasporeda, jer je osnovni cilj svega toga vaša bezbednost i zaštita.

VAŽNA NAPOMENA: za II kolokvijum nam je dodeljeno 1.148 mesta i imamo 1.148 prijavljenih studenata. Molimo vas da nam ne šaljete molbe za naknadnom prijavom ukoliko se do trenutka objave rasporeda niste prijavili, pošto jednostavno nemamo više mesta da vas rasporedimo. Sve naknadne prijave do trenutka popunjavanja preostalih slobodnih mesta u salama smo prihvatili, ali sada zaista više nemamo prostora bilo koga da dodamo. Molimo vas da pratite Teams platformu i/ili sajt predmeta, pošto će ovakve prijave za polaganje testa verovatno postojati i u narednim ispitnim rokovima.

Posted in Vesti | Comments Off on [II KOL] Raspored polaganja


VAŽNO OBAVEŠTENJE: PRIJAVA ZA DRUGI KOLOKVIJUM DO 02.06.

NEOPHODNO JE DA SE SVI STUDENTI PRIJAVE!

Kako i dalje traju specifični uslovi vezani za epidemiju i pojačane mere opreza, neophodno da se SVI STUDENTI prijave za polaganje drugog kolokvijumaRok za prijavu je utorak 02.06. do 23:59. Nakon ovoga ćemo proslediti spisak prijavljenih studenata prema kojem će nam biti dodeljene sale, i oni koji se na vreme ne prijave neće biti u mogućnosti da izađu na kolokvijum osim ukoliko se oslobodi mesto odustajanjem nekog od prijavljenih studenata.

Prijava se vrši jednostavnim označavanjem opcije “DA” pored svog imena, na sledećem linku:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Dv5NAvwvXkPgyMTIFq4Javq6AvY1h5rkBkZzUxJXPNQ/edit?usp=sharing

Apelujemo na sve studente da budu kolegijalni i odgovorni, i da se prijave samo ako zaista planiraju da izađu na kolokvijum.

 


Posted in Vesti | Comments Off on VAŽNO OBAVEŠTENJE: PRIJAVA ZA DRUGI KOLOKVIJUM DO 02.06.


[I KOL] Rezultati

Na ovom linku su rezultati prvog kolokvijuma. Kolokvijum su položili svi studenti koji imaju 51 ili više poena, a ocene se kreću prema sledećoj skali:

51 – 60 poena: ocena 6

61 – 70 poena: ocena 7

71 – 80 poena: ocena 8

81 – 90 poena: ocena 9

91 – 100 poena: ocena 10

Kao što je najavljeno, zbog situacije sa virusom i posledično zabrane okupljanja na Fakultetu, uvida u radove neće biti. Ukoliko neko od studenata smatra da je dobio značajno manje poena nego što je očekivao onda treba da se javi preko Teams-a ili putem mejla onome ko je pregledao njegovu grupu, kako bi se test pregledao još jednom odnosno kako bi se utvrdilo da li postoji greška u pregledanju ili unosu rezultata. Svi testovi koji su bili blizu granice za prolaz su pregledani dva puta, tako da su tu posebno male šanse da postoji greška.

Radovi su pregledani prema smenama u kojima je test organizovan:

1. smena (od 8:00) – pregledao Ivan Todorović;

2. smena (od 9:15) – pregledali Mladen Čudanov i Miloš Jevtić;

3. smena (od 10:30) – pregledao Stefan Komazec;

4. smena (od 11:45) – pregledao Jovan Krivokapić.

Studenti koji nisu položili ovaj kolokvijum ili nisu zadovoljni ocenom koju su dobili mogu odgovarati ovaj deo gradiva na usmenom delu ispita u narednim rokovima.

 


Posted in Rezultati, Vesti | Comments Off on [I KOL] Rezultati


[I KOL] Raspored polaganja

Na ovom linku se nalazi raspored polaganja prvog kolokvijuma. Kako je broj mesta u svakoj sali ograničen usled mera zaštite, svi studenti moraju polagati kolokvijum isključivo u sali i terminu gde su raspoređeni. Studentima koji ne dođu u svoj termin i salu neće biti dozvoljeno da polažu kolokvijum, pošto jednostavno neće biti mesta. Zato apelujemo na sve studente da budu odgovorni i da poštuju definisanu satnicu iz rasporeda i pravila polaganja objavljena na sajtu Fakulteta, jer je osnovni cilj svega toga vaša bezbednost i zaštita.

Posted in Vesti | Comments Off on [I KOL] Raspored polaganja


VAŽNO OBAVEŠTENJE: PRIJAVA ZA PRVI KOLOKVIJUM DO 19.05.

NEOPHODNO JE DA SE SVI STUDENTI PRIJAVE!

Drage koleginice i kolege,

Prodekan za nastavu nam je poslao dopis da je zbog specifičnih uslova vezanih za epidemiju neophodno da se SVI STUDENTI prijave za polaganje prvog kolokvijuma, kako bi bilo moguće isplanirati dolazak i raspored studenata u skladu sa merama i preporukama koje se odnose na bezbednost. Rok za prijavu je utorak 19.05. do 23:59. Nakon ovoga ćemo proslediti spisak prijavljenih studenata i oni koji se na vreme ne prijave neće biti u mogućnosti da izađu na prvi kolokvijum.

Prijava se vrši jednostavnim označavanjem opcije “DA” pored svog imena, na sledećem linku:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Dv5NAvwvXkPgyMTIFq4Javq6AvY1h5rkBkZzUxJXPNQ/edit?usp=sharing

VAŽNE NAPOMENE:

 • kako su se stariji studenti već prijavljivali za polaganje kolokvijuma, njihove prijave su već unete, dok stariji studenti koji se nisu do sada prijavili a žele da izađu na prvi kolokvijum mogu to učiniti sada
 • apelujemo na sve studente da budu kolegijalni i odgovorni, i da se prijave samo ako zaista planiraju da izađu na prvi kolokvijum
 • shodno tome, s obzirom da su prijave za njih bile dugo otvorene, apelujemo na starije studente da ukoliko su se ranije prijavili a iz bilo kog razloga sada ne planiraju da izađu na I kolokvijum povuku svoju prijavu na datom linku
 • možete očekivati prijave ove vrste i za II kolokvijum, a verovatno i za naredne ispitne rokove, tako da vas molimo da redovno pratite Teams platformu i/ili sajt predmeta

Takođe vas molimo da kada vidite ovo obaveštenje prosledite informaciju koleginicama i kolegama sa kojima ste u kontaktu, kako bi svi na vreme saznali da je usled trenutne situacije neophodna prijava za polaganje kolokvijuma.


Posted in Vesti | Comments Off on VAŽNO OBAVEŠTENJE: PRIJAVA ZA PRVI KOLOKVIJUM DO 19.05.


Način polaganja predmeta usled vanrednog stanja

Poštovane koleginice i kolege,

Imajući u vidu činjenicu da usled vanrednog stanja u ovom semestru još uvek niste bili u mogućnosti da izlazite na kolokvijume, a time ni da polažete ispite iz delova, za očekivati je da ćete neposredno po ukidanju ove situacije imati veliki broj obaveza na svim predmetima koje slušate. Kako bismo vam bar malo olakšali predstojeće obaveze odlučili smo da u ovoj školskoj godini u izvesnoj meri promenimo način polaganja predmeta Osnova organizacije.

Ispit će se kao i do sada, sastojati iz tri dela, a to su:

1. Gradivo iz poglavlja 1-5 udžbenika i pripadajućih prezentacija – nosi 1/3 ocene;

2. Gradivo iz poglavlja 6-16 udžbenika i pripadajućih prezentacija – nosi 2/3 ocene;

3. Zadaci – ne utiču na ocenu, ali je neophodno položiti ih.

Promene koje uvodimo se tiču mogućnosti polaganja i kombinovanja navedenih delova ispita. U skladu sa tim, vaše opcije su sledeće:

• U terminu prvog kolokvijuma možete pismeno polagati gradivo 1-5 (test).

• U terminu drugog kolokvijuma možete pismeno polagati zadatke.

• U terminu pismenog dela ispita u svim rokovima možete pismeno polagati zadatke.

• U terminu usmenog dela ispita u svim rokovima možete usmeno polagati:

1. samo gradivo 1-5, ILI

2. samo gradivo 6-16, ali pod uslovom da je već ranije položeno gradivo 1-5, ILI

3. celokupno gradivo 1-16.

Dakle, ono što je novina jeste da usmeni deo ispita u suštini možete podeliti na dva dela, odnosno da u jednom roku možete polagati gradivo koje obuhvata poglavlja 1-5, a u drugom gradivo iz poglavlja 6-16. Jedino ograničenje je da se ne može prvo položiti gradivo 6-16, pa onda 1-5, mora pravim i logičnim redosledom.

Pregled gradiva koje se polaže na prvom kolokvijumu odnosno usmenom delu ispita se nalazi na ovom linku.

Druga važna izmena je to što u ovoj školskoj godini nećemo tražiti da prvo položite zadatke kako biste stekli pravo izlaska na usmeni deo ispita, biće vam omogućeno i obrnuto, da prvo položite celokupnu teoriju, a zadatke možete da položite i nakon toga, u nekom od preostalih rokova do kraja školske godine. Tek kada položite sva 3 dela ispita možete računati da ste položili predmet. Svi položeni delovi će važiti zaključno sa poslednjim rokom u ovoj školskoj godini.

Još jednom naglašavamo da se ovaj, nešto fleksibilniji način polaganja odnosi samo na ovu školsku godinu, usled situacije u kojoj se nalazite i koja će vam verovatno doneti dosta obaveza u kratkom periodu. Dodatno, napominjemo da sve napisano važi za sve studente koji slušaju predmet, dakle i za one koji su prvi put upisali prvu godinu, kao i za starije studente koji još nisu položili ispit.

Srećan rad i srdačan pozdrav,

Predmetni nastavnici i saradnici

 


Posted in Informacije o predmetu, Vesti | Comments Off on Način polaganja predmeta usled vanrednog stanja


Prijava za polaganje kolokvijuma za starije studente

Studenti starijih generacija (koji nemaju broj indeksa 2019/XXXX) treba da se prijave za polaganje kolokvijuma u školskoj 2019/2020. godini, ukoliko žele da izađu na I i/ili II kolokvijum.

Prijavu možete izvršiti na ovom linku, označavanjem opcije “DA” pored svog imena. Prijava važi za oba kolokvijuma.

Rok za prijavljivanje je četvrtak, 26. mart 2020. godine, do 12h, nakon čega će link za prijavljivanje biti ukinut.

Zbog vanrednog stanja rok za prijavu je produžen do 1. maja u 12h, iako se još uvek ne zna da li će i kada biti organizovani kolokvijumi. Sve informacije pratite na sajtu Fakulteta, sajtu predmeta ili na platformi Microsoft Teams.

VAŽNA NAPOMENA: U raspored polaganja kolokvijuma će biti svrstani svi studenti sa brojvima indeksa 2019/XXXX i stariji studenti koji izvrše prijavu. Stariji studenti koji se ne prijave za polaganje kolokvijuma na opisan način i do predviđenog roka neće moći da izađu na kolokvijume u ovoj školskoj godini, već će morati ispit da polažu u nekom od ispitnih rokova.

 


Posted in Informacije o predmetu, Vesti | Comments Off on Prijava za polaganje kolokvijuma za starije studente


Loše štampane slike

Na ovom linku se nalaze slike koje su loše odštampane u pojedinim izdanjima knjige.

 


Posted in Materijali, Vesti | Comments Off on Loše štampane slike


Pravila polaganja i gradivo za ispit

Ovde se nalaze opšte informacije o načinu polaganja predmeta, a na ovom linku je pregled gradiva iz knjige koje se uči u školskoj 2019/20. godini.

 


Posted in Informacije o predmetu, Vesti | Comments Off on Pravila polaganja i gradivo za ispit


Materijali sa nastave

Predavanja:

1. nedelja:

        – Uvod, skola naucnog upravljanja

2. nedelja:

        – Teorija birokratske_organizacije

3. nedelja:

– Organizaciono ponasanje

4. nedelja:

        – Nauka o upravljanju 

5. nedelja:

        – Situacioni pristup

6. nedelja:

        –

7. nedelja:

        –

8. nedelja:

        –

9. nedelja:

        –

10. nedelja:

        –

11. nedelja:

        –

12. nedelja:

        Tipski modeli OS 1

13. nedelja:

        Tipski modeli OS 2,3

 

Vežbe:

1. nedelja:

– Menadžment i organizacija, Naučno upravljanje

– ACME proizvodna kompanija

2. nedelja:

Ford Motor Company, Administrativno upravljanje

3. nedelja:

– Pristup medjuljudskih odnosa

4. nedelja:

– Nauka o ponašanju

5. nedelja:

– Savremene teorije organizacije

– Tesco Case Study

6. nedelja:

– Upravljanje troškovima

7. nedelja:

– Analiza i upoređivanje tehnoloških alternativa

– Drvo odlučivanja

– Zajednički zadatak

8. nedelja:

9. nedelja:

– Vremena rada, Analiza promene faktora rada

10. nedelja:

11. nedelja:

– Upravljanje kapacitetima i zalihama

12. nedelja:

13. nedelja:


Posted in Materijali | Comments Off on Materijali sa nastave


Loše štampane slike

Na ovom linku se nalaze slike koje su loše odštampane u pojedinim izdanjima knjige.

 


Posted in Materijali, Vesti | Comments Off on Loše štampane slike


[AVG] Rezultati pismenog dela ispita u dodatnom roku

Na ovom linku se nalaze rezultati testa iz predmeta Osnovi organizacije u avgustovskom ispitnom roku. Pismeni deo ispita, su položili svi studenti koji imaju 61 ili više poena. Zbog epidemiološke situacije uvida u radove neće biti, tako da smo bili veoma pažljivi prilikom pregledanja radova, zadaci su parcijalno ocenjivani i dobili ste poene gde god ste nešto uradili. Shodno tome, molimo vas da nam ne šaljete zahteve da vam kažemo gde ste pogrešili ili gde ste izgubili poene.

 

NAPOMENA: studentima koji su polagali test u julskom roku a iz nekog razloga su ponovo izašli na test u dodatnom roku (iako je jasno rečeno da to nije dozvoljeno) rad nije pregledan.

 


Posted in Rezultati, Vesti | Comments Off on [AVG] Rezultati pismenog dela ispita u dodatnom roku


[JUN] Rezultati pismenog dela ispita

Na ovom linku se nalaze rezultati testa iz predmeta Osnovi organizacije u junskom ispitnom roku. Pismeni deo ispita, su položili svi studenti koji imaju 61 ili više poena. Zbog epidemiološke situacije uvida u radove neće biti, tako da smo ponovo bili veoma pažljivi prilikom pregledanja radova.

NAPOMENE:

– Svi zadaci su parcijalno ocenjivani i gde god je bilo prostora dobili ste neki poen za sve što ste uradili.

Testovi sa 45+ poena su dva puta pregledani, tako da vas molimo da ukoliko imate takav rezultat ne šaljete molbe da da vam se dodaju poeni ako je moguće, jer bi to sigurno već bilo urađeno da je bilo prostora.

– Ukoliko imate značajno manje poena nego što ste očekivali, možete da se javite preko Teams-a ili mejla, najkasnije do srede 24.6. do 14h (na pitanja koja dobijemo nakon ovog roka nećemo odgovarati), onome ko je pregledao vašu grupu:

1. smena (od 15:00) – pregledao Stefan Komazec,

2. smena (od 16:00) – pregledao Ivan Todorović.

– Nije problem da ponovo pogledamo rad ukoliko ste očekivali značajno više poena, kako bismo otklonili eventualne dileme vezane za mogućnost greške prilikom pregledanja, ali vas molimo da nam ne šaljete zahteve da vam kažemo gde ste pogrešili ili gde ste izgubili poene, jer na takva pitanja ovaj put nećemo odgovarati.

 


Posted in Rezultati, Uncategorized, Vesti | Comments Off on [JUN] Rezultati pismenog dela ispita


[II Kol] Rezultati

Na ovom linku se nalaze rezultati drugog kolokvijuma, kao i pregled svih aktivnosti u toku semestra. Kolokvijum, samim tim i pismeni deo ispita, su položili svi studenti koji imaju 51 ili više poena. Studenti koji nisu položili ovaj kolokvijum mogu polagati pismeni deo ispita u bilo kom od narednih rokova.

Kao što je najavljeno na testu, uvida u radove nažalost neće biti iz bezbednosnih razloga. Zbog toga smo, kao i na prvom kolokvijumu, bili dodatno pažljivi prilikom pregledanja radova. Svi zadaci su parcijalno ocenjivani i gde god je bilo prostora dobili ste neki poen za sve što ste uradili. Testovi sa 40+ poena su dva puta pregledani, tako da vas molimo da ukoliko imate takav rezultat ne šaljete molbe da da vam se dodaju poeni ako je moguće, jer bi to sigurno već bilo urađeno da je bilo prostora. Ukoliko imate neko drugo pitanje u vezi sa testom, ili ste dobili značajno manje poena nego što ste očekivali, možete da se javite preko Teams-a ili mejla onome ko je pregledao vašu grupu:

1. smena (od 8:00) – pregledao Miloš Jevtić;

2. smena (od 9:15) – pregledao Ivan Todorović;

3. smena (od 10:30) – pregledao Stefan Komazec;

4. smena (od 11:45) – pregledao Jovan Krivokapić.

VAŽNA NAPOMENA: Ispit se sastoji iz pismenog i usmenog dela. Bez obzira na to koji deo planirate da polažete, morate prijaviti ispit u tom roku. Studentima koji ne prijave ispit neće biti omogućeno polaganje, bez obzira na to da li izlaze samo na jedan deo ili na više njih. S obzirom da smo dobili dovoljno prostora, u junskom roku neće biti dodatnih prijava za polaganje testa na kanalu ili sajtu predmeta, već na njega (kao i na usmeni ispit) mogu izaći svi studenti koji su zvanično prijavili ispit, a raspored polaganja će biti objavljen najkasnije u utorak.

 


Posted in Rezultati, Vesti | Comments Off on [II Kol] Rezultati


[I KOL] Rezultati

Na ovom linku su rezultati prvog kolokvijuma. Kolokvijum su položili svi studenti koji imaju 51 ili više poena, a ocene se kreću prema sledećoj skali:

51 – 60 poena: ocena 6

61 – 70 poena: ocena 7

71 – 80 poena: ocena 8

81 – 90 poena: ocena 9

91 – 100 poena: ocena 10

Kao što je najavljeno, zbog situacije sa virusom i posledično zabrane okupljanja na Fakultetu, uvida u radove neće biti. Ukoliko neko od studenata smatra da je dobio značajno manje poena nego što je očekivao onda treba da se javi preko Teams-a ili putem mejla onome ko je pregledao njegovu grupu, kako bi se test pregledao još jednom odnosno kako bi se utvrdilo da li postoji greška u pregledanju ili unosu rezultata. Svi testovi koji su bili blizu granice za prolaz su pregledani dva puta, tako da su tu posebno male šanse da postoji greška.

Radovi su pregledani prema smenama u kojima je test organizovan:

1. smena (od 8:00) – pregledao Ivan Todorović;

2. smena (od 9:15) – pregledali Mladen Čudanov i Miloš Jevtić;

3. smena (od 10:30) – pregledao Stefan Komazec;

4. smena (od 11:45) – pregledao Jovan Krivokapić.

Studenti koji nisu položili ovaj kolokvijum ili nisu zadovoljni ocenom koju su dobili mogu odgovarati ovaj deo gradiva na usmenom delu ispita u narednim rokovima.

 


Posted in Rezultati, Vesti | Comments Off on [I KOL] Rezultati


Tehnološke alternative – rešenja zadatka

Na sledećem linku možete pogledati tačna rešenja pojedinačnog zadatka iz oblasti analize i upoređivanja tehnoloških alternativa, odgovore koje ste predali kao i evidenciju aktivnosti na nastavi. Tekst zadatka možete preuzeti ovde.
 


Posted in Rezultati | Comments Off on Tehnološke alternative – rešenja zadatka


Produžavanje važenja predispitnih obaveza (januar i februar)

Poštovane koleginice i kolege,

Pre svega želimo vam da vi i vaši najmiliji ostanete zdravi. Uzimajući u obzir specifičnu situaciju vezanu za COVID-19 epidemiju, važenje predispitnih obaveza iz predmeta Osnovi organizacije (prvi i drugi kolokvijum/pismeni deo ispita) se produžava i u januarskom i februarskom roku. Studenti će tada moći da polažu ceo usmeni deo ispita, ili gradivo iz poglavlja 6-16 udžbenika i pripadajućih prezentacija (ko je položio prvi deo na kolokvijumu), ali ne i samo prvi deo gradiva (prvi kolokvijum).

Molimo vas da poštujete maksimalno epidemiološke preporuke u januarskom i februarskom roku i da svi sačuvamo jedni druge u ovim teškim vremenima.

S poštovanjem,

Tim predmetnih nastavnika i saradnika

Posted in Informacije o predmetu, Vesti | Comments Off on Produžavanje važenja predispitnih obaveza (januar i februar)


Način polaganja predmeta usled vanrednog stanja

Poštovane koleginice i kolege,

Imajući u vidu činjenicu da usled vanrednog stanja u ovom semestru još uvek niste bili u mogućnosti da izlazite na kolokvijume, a time ni da polažete ispite iz delova, za očekivati je da ćete neposredno po ukidanju ove situacije imati veliki broj obaveza na svim predmetima koje slušate. Kako bismo vam bar malo olakšali predstojeće obaveze odlučili smo da u ovoj školskoj godini u izvesnoj meri promenimo način polaganja predmeta Osnova organizacije.

Ispit će se kao i do sada, sastojati iz tri dela, a to su:

1. Gradivo iz poglavlja 1-5 udžbenika i pripadajućih prezentacija – nosi 1/3 ocene;

2. Gradivo iz poglavlja 6-16 udžbenika i pripadajućih prezentacija – nosi 2/3 ocene;

3. Zadaci – ne utiču na ocenu, ali je neophodno položiti ih.

Promene koje uvodimo se tiču mogućnosti polaganja i kombinovanja navedenih delova ispita. U skladu sa tim, vaše opcije su sledeće:

• U terminu prvog kolokvijuma možete pismeno polagati gradivo 1-5 (test).

• U terminu drugog kolokvijuma možete pismeno polagati zadatke.

• U terminu pismenog dela ispita u svim rokovima možete pismeno polagati zadatke.

• U terminu usmenog dela ispita u svim rokovima možete usmeno polagati:

1. samo gradivo 1-5, ILI

2. samo gradivo 6-16, ali pod uslovom da je već ranije položeno gradivo 1-5, ILI

3. celokupno gradivo 1-16.

Dakle, ono što je novina jeste da usmeni deo ispita u suštini možete podeliti na dva dela, odnosno da u jednom roku možete polagati gradivo koje obuhvata poglavlja 1-5, a u drugom gradivo iz poglavlja 6-16. Jedino ograničenje je da se ne može prvo položiti gradivo 6-16, pa onda 1-5, mora pravim i logičnim redosledom.

Pregled gradiva koje se polaže na prvom kolokvijumu odnosno usmenom delu ispita se nalazi na ovom linku.

Druga važna izmena je to što u ovoj školskoj godini nećemo tražiti da prvo položite zadatke kako biste stekli pravo izlaska na usmeni deo ispita, biće vam omogućeno i obrnuto, da prvo položite celokupnu teoriju, a zadatke možete da položite i nakon toga, u nekom od preostalih rokova do kraja školske godine. Tek kada položite sva 3 dela ispita možete računati da ste položili predmet. Svi položeni delovi će važiti zaključno sa poslednjim rokom u ovoj školskoj godini.

Još jednom naglašavamo da se ovaj, nešto fleksibilniji način polaganja odnosi samo na ovu školsku godinu, usled situacije u kojoj se nalazite i koja će vam verovatno doneti dosta obaveza u kratkom periodu. Dodatno, napominjemo da sve napisano važi za sve studente koji slušaju predmet, dakle i za one koji su prvi put upisali prvu godinu, kao i za starije studente koji još nisu položili ispit.

Srećan rad i srdačan pozdrav,

Predmetni nastavnici i saradnici

 


Posted in Informacije o predmetu, Vesti | Comments Off on Način polaganja predmeta usled vanrednog stanja


Prijava za polaganje kolokvijuma za starije studente

Studenti starijih generacija (koji nemaju broj indeksa 2019/XXXX) treba da se prijave za polaganje kolokvijuma u školskoj 2019/2020. godini, ukoliko žele da izađu na I i/ili II kolokvijum.

Prijavu možete izvršiti na ovom linku, označavanjem opcije “DA” pored svog imena. Prijava važi za oba kolokvijuma.

Rok za prijavljivanje je četvrtak, 26. mart 2020. godine, do 12h, nakon čega će link za prijavljivanje biti ukinut.

Zbog vanrednog stanja rok za prijavu je produžen do 1. maja u 12h, iako se još uvek ne zna da li će i kada biti organizovani kolokvijumi. Sve informacije pratite na sajtu Fakulteta, sajtu predmeta ili na platformi Microsoft Teams.

VAŽNA NAPOMENA: U raspored polaganja kolokvijuma će biti svrstani svi studenti sa brojvima indeksa 2019/XXXX i stariji studenti koji izvrše prijavu. Stariji studenti koji se ne prijave za polaganje kolokvijuma na opisan način i do predviđenog roka neće moći da izađu na kolokvijume u ovoj školskoj godini, već će morati ispit da polažu u nekom od ispitnih rokova.

 


Posted in Informacije o predmetu, Vesti | Comments Off on Prijava za polaganje kolokvijuma za starije studente


Pravila polaganja i gradivo za ispit

Ovde se nalaze opšte informacije o načinu polaganja predmeta, a na ovom linku je pregled gradiva iz knjige koje se uči u školskoj 2019/20. godini.

 


Posted in Informacije o predmetu, Vesti | Comments Off on Pravila polaganja i gradivo za ispit